Training

JIJ bent kostbaar, uniek, wijs, talentvol, mooi, sterk!

House of LIFE biedt aan: De LEV! training. Een training die niet alleen gericht is op het versterken van je weerbaarheid. Maar ook op het ontdekken van je identiteit. Want als je weet wie je bent, heb je zelfvertrouwen en sta je sterk! Ook leren je samen sterk te staan, je hebt elkaar nodig. Samen sta je sterk!

Voor wie?

Voor jongens en meisjes van groep 7 en 8 basisschool en klas 1 en 2 voortgezet onderwijs. De training wordt gegeven op scholen (basisschool en voorgezet onderwijs) en tienerclubs van kerken.

Inhoud van de training

Je hebt het er maar druk mee; vrienden, social media, gamen. Je kunt er aardig je tijd mee vullen.En ondertussen wordt ook nog eens verwacht dat je je best doet op school…  Maar dat is niet het enige. Als je rond de leeftijd van eind basisschool/begin voortgezet onderwijs bent, wordt jouw identiteit gevormd (wie je bent) Ineens ga je eigenschappen van jezelf ontdekken en deze ga je vergelijken met andere kinderen om je heen. Naar jezelf kijken is nodig om jezelf te ontwikkelen. Maar helaas kijken heel veel kinderen op een negatieve manier naar zichzelf. Met deze training helpen we je op een gezonde manier naar jezelf en de ander te kijken. Dus je mooie eigenschappen, maar ook je minder mooie eigenschappen. Je sterke kanten en je zwakke kanten. Zo krijg jij lef om de wereld aan te kunnen.

In de wereld van vandaag, terwijl er van alles op je afkomt verwacht iedereen dat je lef hebt en weerbaar bent. Maar hoe leer je om gezonde keuzes te maken? En wat is daar allemaal voor nodig? Hoe wordt je weerbaar?

Weerbaar

Als je weerbaar bent kun je op een passende manier opkomen voor jezelf. Je kunt dan met respect voor de ander je grenzen trekken.

Wat werkt mee?

 • zelfvertrouwen,
 • verbaal kunnen opkomen voor jezelf,
 • gevoel (her)kennen en verwoorden,
 • je kunnen inleven,
 • conflicten kunnen oplossen,
 • groepsdruk weerstaan,
 • hulp durven vragen en geven,
 • bedreigende situaties kunnen beoordelen,
 • om kunnen gaan met stressvolle situaties,
 • rekening houden met de ander kunnen houden,
 • empathisch zijn,
 • respect hebben voor de grenzen van de ander.

Weerbaarheid kun je leren. Sommigen hebben het van nature, maar als dat niet het geval is, kan dat getraind worden. LEV! is een programma dat op scholen en kerken wordt uitgevoerd en helpt jouw weerbaarheid te vergroten.

LEGS: Stevig op je benen

L: Lichamelijk  Je kan je lichamelijk weren in onveilige situaties; Je bent blij met hoe je er uit ziet.
E: Emoties. Je kan de gevoelens van jezelf en die van anderen aan voelen en verwoorden.
G: Geestelijk/gedachten; Je hebt bent bewust van de invloed van jouw gedachten. Je hebt kennis.
S: Sociaal. Je kan luisteren naar anderen, in staat zijn hulp te vragen en te bieden en je eigen grenzen kunnen aangeven.

De volgende onderdelen behandelen we:

 • JIJ en respect
 • JIJ en ambitie
 • JIJ en de ander
 • JIJ en risicogedrag
 • JIJ en verkering

Elk onderdeel bevat een stukje theorie en een spelvorm. Het is lekker actief. Daarnaast hebben we tijdens de weekenden vrijetijd momenten, een talentenshow (bonte avond) en een kampvuur.


Locatie

De tweedaagse training geven we voor scholen op locatie. Van 9.00 uur tot 15.00 uur verzorgen wij  twee dagen de complete training. Het is raadzaam dat de mentor/ leerkracht van de klas bij de training aanwezig is. Na afloop verzorgen we een ouderavond voor ouders en leerkrachten. Zodat op school en thuis verder gewerkt kan worden aan de nieuw verworven inzichten.

Voor tienerclubs van kerken geven wij de training in het weekend, van vrijdagavond 19:00 tot zondagmiddag 12:00, op een geweldige locatie aan de rand van een mooi bos in Castricum. Voorwaarde is dat er minimaal twee tienerleiders of ouders meegaan voor de overnachting.


Kosten

Scholen:

Tweedaagse training inclusief ouderavond en materiaal €1300,-

Aanbieding: heeft u ons niet eerder geboekt? Dan geven wij een eenmalige korting van €250,-

Voor kerken:

Tweedaagse training inclusief maaltijden, verblijf met 2 overnachtingen en materialen €115,- per kind. De training geven we vanaf een minimum deelname van 15 kinderen.

Niet eerder geboekt? Eenmalige korting per van 25 euro per kind/tiener

Individueel inschrijven voor een trainingsweekend is ook mogelijk.


Inschrijven

Voor vragen of inschrijven, kunt u mailen naar: info@houseoflifenh.nl


Verwachte trainingsdata 2018

13 t/m 15 april


Folder: